Kriaušių uogienės virimo receptas

Kriaušių uogienės virimo receptas

Kriaušių uogienė – tai saldus ir aromatingas produktas, puikiai tinkantis tiek ant skrebučio, tiek kaip desertas ar pyragų įdaras. Šiame straipsnyje pateiksime detalius instrukcijas, kaip pasigaminti skanią ir kvapnią kriaušių uogienę.

Ingredientai

Prieš pradėdami virti uogienę, paruoškite šiuos ingredientus:

Ingredientas Kiekis
Kriaušės 1 kg
Cukrus 600 g
Citrinos sultys 1 vnt (apytiksliai 50 ml)
Vanduo 200 ml
Vanilės ekstraktas 1 a.š.

Uogienės paruošimas

Dabar, kai turime visus ingredientus, galime pradėti gaminimo procesą. Štai žingsniai, kuriuos reikia atlikti:

  • Kriaušių paruošimas: Pirmiausia nuplaukite kriaušes po šaltu vandeniu. Nulupti ir pašalinti sėklas, o tada supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Cukraus ir vandens mišinio paruošimas: Į didelį puodą supilkite cukrų ir vandenį. Užvirkite ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Kriaušių pridėjimas: Kai cukraus sirupas užvirs, sumeskite supjaustytas kriaušes į puodą. Gerai išmaišykite.
  • Citrinos sulčių ir vanilės pridėjimas: Į gautą mišinį įpilkite citrinos sulčių bei vanilės ekstrakto. Tai suteiks uogienei papildomo skonio ir aromato.
  • Virimo procesas: Virkite ant vidutinės ugnies, periodiškai maišydami. Uogienę virkite apie 45–60 minučių, arba kol ji sutirštės. Norėdami patikrinti, ar uogienė paruošta, galite ant lėkštutės užlašinti šiek tiek uogienės ir palikti šalti. Jei ji nesikrauna, uogienė yra paruošta.
  • Uogienės konservavimas: Kai uogienė bus paruošta, ją supilkite į sterilius stiklainius ir užsukite. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje, o tada laikykite šaldytuve arba vėsioje, tamsioje vietoje.

Patarimai ir variacijos

Pridėkite prieskonių: Norėdami suteikti uogienei įdomesnio skonio, galite pridėti kanelo ar imbiero.
Papildomi ingredientai: Jei norite, galite jungti kriaušes su kitomis uogomis, pavyzdžiui, obuoliais ar braškėmis, kad gautumėte dar įvairesnį skonį.
Mažinimas cukraus kiekio: Jei norite mažiau saldžios uogienės, cukraus kiekį galite sumažinti iki 400 g.

Apibendrinimas

Kriaušių uogienė yra puikus pasirinkimas norint išsaugoti šios vaisių skonį, kai jų sezonas baigiasi. Šis receptas yra lengvai įvykdomas, o rezultatas jūsų šeimai ir draugams tikrai patiks. Pasimėgaukite šia saldžiarūgšte uogiene ir dalinkitės ja su artimaisiais!