Obuolių kompotas žiemai: paprasta gamyba

Obuolių kompotas žiemai: paprasta gamyba

Obuolių kompotas žiemai yra puikus būdas išsaugoti obuolių skonius ir aromatus šaltuoju metų laiku. Šis skanus ir kvapnus gėrimas gali praversti tiek kaip desertas, tiek kaip puikus papildymas prie mėsos patiekalų. Be to, jo gamyba yra paprasta, nereikalaujanti daug laiko ir specialių ingredientų. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip pagaminti obuolių kompotą žiemai, pateiksime naudingų patarimų ir receptų.

Ingredientai

Kad pagamintumėte obuolių kompotą, jums reikės šių ingredientų:

  • Obuoliai (kiekis priklauso nuo jūsų pageidavimų, rekomenduojama 1 kg)
  • Cukrus (200-300 g, priklausomai nuo obuolių rūšies ir jūsų asmeninių skonių)
  • Vanduo (2 litrai)
  • Citrinos sultys (nesvarbu, bet gali būti pridedama, kad obuoliai nesuprastų)
  • Kanelė (pasirinktinai)
  • Gvazdikėliai (pasirinktinai)
  • Skardiniai indai (užsandarinti kompotui)

Gamybos procesas

Pirmiausia, pasiruoškite visus reikalingus ingredientus ir įrankius. Jums reikės didelio puodo, nedidelio puodo sterilizuotiems indams ir peilio obuoliams pjaustyti.

1. Obuolių paruošimas

Pradėkite nuo obuolių plovimo. Gerai nuskalaukite juos karštu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ir pesticidus. Po to, nulupkite obuolius, jei norite kompotą, kuris bus skaidresnis. Nupjaukite obuolių sėklas ir supjaustykite juos ketvirčiais arba aštuntiniais, priklausomai nuo savo pageidavimų. Jei norite, kad obuolių kompotas būtų šiek tiek rūgštesnis, galite pridėti kelias citrinos sultis, kad obuoliai nesuprastų.

2. Sirupo ruošimas

Į didelį puodą supilkite 2 litrus vandens ir pridėkite cukrų. Virkite sirupą, nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Jei norite, galite taip pat pridėti cinamono ir gvazdikėlių, kurie suteiks kompotui ypatingą aromatą.

3. Obuolių papildymas

Kai sirupas užvirs, į jį įdėkite supjaustytus obuolius. Vėl užvirkite ir virkite 5-10 minučių, kol obuoliai taps minkšti, tačiau neprarandą savo formos.

4. Indų paruošimas

Tuo tarpu pasiruoškite sterilizuotus stiklainius. Juos galite sterilizuoti karštame vandenyje arba orkaitėje. Po to, kai obuoliai bus virti, supilkite juos kartu su sirupu į sterilizuotus indus, palikdami šiek tiek vietos viršuje.

5. Sandarinimas

Uždarykite stiklainius sandariai, kad kompotas būtų gerai užkonservuotas. Leiskite jiems atvėsti kambario temperatūroje. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje arba spintoje.

Naudingi patarimai

  • Naudokite įvairias obuolių rūšis, kad kompotas būtų įvairesnis ir turtingesnis skoniu.
  • Jei mėgstate, galite pridėti kitų vaisių, pavyzdžiui, kriaušių, slyvų ar uogų.
  • Optimali komposto temperatūra laikymui yra 12-15 °C, todėl vengti per karštų arba šaltų vietų.

Obuolių kompotas žiemai: maistinė vertė

Obuolių kompotas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai. Jis turi daug vitaminų, mineralų ir skaidulų. Vartojant tokį kompotą žiemą, galite sustiprinti savo imunitetą ir palaikyti gerą savijautą.

Galutinis rezultatas

Galiausiai, gamindami obuolių kompotą žiemai, galite džiaugtis skoniu, kuris jus lydės visą žiemą. Pasinaudodami šiuo paprastu receptu, jūs savo artimiesiems patieksite skanų ir naudingą gėrimą, kuris puikiai papildys sezoninius valgius. Mėgaukitės savo obuolių kompotu ir dalinkitės šiuo receptu su draugais bei šeima!