Obuolių uogienės receptai
Obuolių uogienė yra ne tik skanus, bet ir naudingas būdas išsaugoti šiuos vaisius žiemai. Šiame straipsnyje rasite daug įvairių obuolių uogienės receptų, kurie leis jums pasigaminti gardžią uogienę ir džiaugtis jos skoniu net žiemą.
1. Klasikinė obuolių uogienė
Ingredientai:
- 1 kg obuolių
- 800 g cukraus
- 1 citrinos sultys
- 1 tsp vanilės ekstrakto (pagal nuožiūrą)
Paruošimas:
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalais.
- Į didelį puodą suberkite obuolius, cukrų ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
- Leiskite mišiniui stovėti apie 1 valandą, kad obuoliai atpalaiduotų sultis.
- Užvirkite mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
- Virimo metu pašalinkite putas. Naudokite šaukštą, kad jas nuimtumėte.
- Virti dar 30-40 minučių, kol uogienė sutirštės.
- Pabaigoje, jeigu norite, pridėkite vanilės ekstrakto.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite.
2. Obuolių uogienė su cinamonu
Ingredientai:
- 1 kg obuolių
- 700 g cukraus
- 1 cinamono lazdelė
- 1 citrinos sultys
Paruošimas:
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalais.
- Į puodą įdėkite obuolius, cukrų, citrinos sultis ir cinamono lazdelę.
- Maišykite ir leiskite stovėti 30 minučių, kol obuoliai ims sultis.
- Virinkite ant vidutinės ugnies 30-35 minutes, nuolat maišydami.
- Pasibaigus virimui, cinamono lazdelę išimkite.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite.
3. Obuolių uogienė su kriaušėmis
Ingredientai:
- 500 g obuolių
- 500 g kriaušių
- 600 g cukraus
- 1 citrinos sultys
Paruošimas:
- Obuolius ir kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Uogienę gaminame pasitelkdami tą patį procesą: obuolius, kriaušes, cukrų ir citrinos sultis sudėkite į puodą.
- Maišykite ir leiskite stovėti 30 minučių.
- Virinkite 30-40 minučių ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite.
4. Obuolių uogienė su imbieru
Ingredientai:
- 1 kg obuolių
- 800 g cukraus
- 50 g šviežio imbiero (sutarkuoto)
- 1 citrinos sultys
Paruošimas:
- Nulupkite obuolius, supjaustykite ir sudėkite į puodą su cukrumi, imbieru ir citrinos sultimis.
- Leiskite stovėti pusvalandį, kad obuoliai atpalaiduotų sultis.
- Virinkite ant vidutinės ugnies 30-40 minučių, kol sutirštės.
- Pabaigoje galite pridėti dar šiek tiek sutarkuoto imbiero, kad būtų intensyvesnis skonis.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite.
Uogienės laikymas
Obuolių uogienė laikoma vėsiame ir tamsiame kambaryje, geriausia – šaldytuve. Tik tinkamai uždarant ją stiklainiuose, uogienė gali išlikti šviežia ir skani iki metų.
Apibendrinimas
Obuolių uogienė yra puikus būdas išsaugoti rudens derlių ir mėgautis šiais vaisiais žiemą. Pasirinkus bet kurį iš pateiktų receptų, galėsite pasigaminti skanų delikatesą, kuris puikiai tinka prie rūkytų mėsų, sūrių ar tiesiog ant skrebučio. Išbandykite ir džiaukitės savos gamybos obuolių uogiene!