Slyvų pyrago receptas
Slyvų pyragas – tai skanus ir kvapnus desertas, puikiai tinkantis tiek kasdieniame, tiek šventiniame stalo meniu. Slyvos suteikia pyragui sodrų skonį, o jų natūrali saldėsi ir rūgštumas sukuria puikų derinį. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų slyvų pyrago receptą, jo ingredientus, gaminimo būdą ir kelias naudingas patarimų, kad galėtumėte pasigaminti šį skanų desertą.
Ingredientai
Prieš pradedant gaminti slyvų pyragą, labai svarbu turėti visus reikiamus ingredientus. Čia pateikiama pagrindinių ingredientų lentelė:
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Miltai | 300 g |
Sviestas | 150 g |
Cukrus | 150 g |
Kiaušiniai | 3 vnt. |
Vaniškas cukrus | 1 a. š. |
Rūgštus pienas (arba jogurtas) | 100 ml |
Slyvos | 500 g |
Druska | žiupsnelis |
Šalti miltai | 1 a. š. (pabarstyti slyvoms) |
Gaminimo būdas
Dabar, kai turime visus ingredientus, galime pereiti prie gaminimo proceso. Štai žingsnis po žingsnio instrukcijos, kaip pasigaminti skanų slyvų pyragą:
- Pasiruoškite formas: Uždenkite pyrago formą su sviestu ir pabarstykite miltais, kad pyragas nesulipėtų.
- Paruoškite tešlą: Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi ir vanišką cukrų iki vientisos masės. Po to, po vieną, įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite.
- Pridėkite skysčius: Į tešlą supilkite rūgštų pieną (arba jogurtą) ir gerai išmaišykite.
- Įpilkite sausus ingredientus: Po truputį suberkite miltus ir žiupsnelį druskos, kol gausite vienalytę tešlą.
- Paruoškite slyvas: Nulupkite slyvas, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite jas puselėmis. Pabarstykite jas šalti miltais, kad nesusigertų per daug drėgmės.
- Sumaišykite viską kartu: Į tešlą atsargiai įmaišykite slyvas, kad jos tolygiai pasiskirstytų.
- Kepti: Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Pyragas bus paruoštas, kai gabaliukas, įkištas į vidurį, išeina švarus.
- Pateikimas: Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustydami. Galite patiekti su šviežiu grietinėlę arba ledais.
Naudingos pastabos
– Slyvų pyragas gali būti pagardinamas kanela ar citrinos žievelėmis pagal skonį.
– Tešla gali būti praturtinta riešutais arba šokolado gabaliukais, kad pyragas būtų dar skanesnis.
– Jei norite, galite naudoti šaldytas slyvas, tačiau prieš jas naudodami, leiskite joms atitirpti ir nusausinkite.
Slyvų pyragas yra nuostabi galimybė pasilepinti saldžiu desertu, kurį lengva paruošti, ir jis puikiai tinka tiek vakarienei, tiek šeimos susibūrimui. Pasinaudokite šiuo receptu ir maloniai pasimėgaukite naminiu pyragu su slyvomis!