Spanguolių uogienės gamybos būdai
Spanguolės yra itin sveikos uogos, turinčios daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos puikiai tinka ne tik kaip šviežios uogos, bet ir kaip ingredientas įvairiuose patiekaluose, ypač – uogienėse. Spanguolių uogienė yra ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai. Šiame straipsnyje išanalizuosime įvairius spanguolių uogienės gamybos būdus.
1. Tradicinis spanguolių uogienės receptas
Ingredientai:
- 1 kg šviežių spanguolių
- 1 kg cukraus
- 1 puodelis vandens
Gamybos procesas:
- Spanguoles kruopščiai nuplauti ir atsijoti.
- Ant uogų užpilti vandenį ir užvirti. Verdant spanguolės turėtų skleisti savo sultis.
- Palaipsniui į uogas įdėti cukraus. Vertinti saldumą pagal asmeninius pageidavimus.
- Virti apie 10-15 minučių, nuolat maišant.
- Uogienė bus paruošta, kai ji pasidaro tiršta. Pasitikrinti tirštumą galima pilant šaukštą uogienės ant lėkštės – turėtų lieka raštas.
- Uogienę supilti į sterilizuotas tūbeles ir uždaryti.
2. Spanguolių ir apelsinų uogienė
Ingredientai:
- 1 kg spanguolių
- 2 vidutinio dydžio apelsinai (sultys ir tarkuoti žievelės)
- 800 g cukraus
- 1 puodelis vandens
Gamybos procesas:
- Spanguoles nuplauti, apelsinus nulupti, išspausti sultis ir sutarkuoti žievelę.
- Uogas dėti į puodą, pridėti apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę.
- Užpildyti vandeniu ir užvirinti.
- Kai spanguolės bus suminkštėjusios, palaipsniui pradėti dėti cukrų.
- Virti apie 20-30 minučių, nuolat maišant, kol pasieksite norimą tirštumą.
- Supilti į sterilizuotas talpas ir uždaryti.
Būdas | Ingredientai | Virimo laikas |
---|---|---|
Tradiciškas | 1 kg spanguolių, 1 kg cukraus | 10-15 minučių |
Su apelsinais | 1 kg spanguolių, 2 apelsinai, 800 g cukraus | 20-30 minučių |
3. Spanguolių ir obuolių derinys
Ingredientai:
- 500 g spanguolių
- 500 g obuolių (nuluptų ir supjaustytų)
- 700 g cukraus
- 1 citrinos sultys
Gamybos procesas:
- Obuolius ir spanguoles nuplauti, obuolius nulupti ir supjaustyti.
- Visus ingredientus dėti į puodą ir užvirti.
- Virti apie 20-30 minučių, kol obuoliai suminkštės.
- Uogienė bus paruošta, kai ji pasieks norimą tirštumą. Supilti į sterilizuotas talpas.
4. Spanguolių uogienė su prieskoniais
Ingredientai:
- 1 kg spanguolių
- 800 g cukraus
- 1 cinamono lazdelė
- 2 gvazdikėliai
Gamybos procesas:
- Spanguoles nuplauti ir atsijoti.
- Dėti uogas į puodą kartu su cukrumi, cinamonu ir gvazdikėliais.
- Virti apie 15-20 minučių, nuolat maišant.
- Supilti į sterilizuotas talpas ir uždaryti.
Išvada
Spanguolių uogienė yra puikus būdas išsaugoti šių uogų naudą ir skonį. Yra daugybė skirtingų receptų, leidžiančių kiekvienam prisitaikyti pagal savo skonį. Eksperimentuokite su ingredientais ir rasite savo mėgstamiausią receptą! Spanguolių uogienė tinka prie įvairių patiekalų, gali būti naudojama desertuose, kaip užkandis ar net kaip padažas mėsiškiems patiekalams.