Valgis iš smulkiai supjaustyto skrandžio

Valgis iš smulkiai supjaustyto skrandžio dažniausiai asocijuojasi su tradiciniais patiekalais, gaminamais iš gyvūnų skrandžio dalių, vadinamų „subproduktai”. Lietuvoje ir kitose šalyse tokie patiekalai yra vertinami dėl maistinės vertės ir skonio. Štai keletas idėjų:

1. Troškinys iš smulkiai supjaustyto skrandžio

  • Ingredientai:
    • Smulkiai supjaustytas skrandis
    • Svogūnai, česnakai
    • Morkos
    • Prieskoniai (lauro lapai, juodieji pipirai, druska)
    • Pomidorų pasta arba grietinėlė
  • Gaminimas:
    • Skrandį išvalyti, išvirti ir supjaustyti mažais gabaliukais.
    • Apkepinti svogūnus ir morkas, sudėti skrandžio gabaliukus, pagardinti prieskoniais ir troškinti su pomidorų pasta ar grietinėle.

2. Sriuba iš skrandžio (Šaltibarščiai su subproduktais)

  • Ingredientai:
    • Virti ir smulkiai pjaustyti skrandžio gabaliukai
    • Bulvės, morkos, burokėliai
    • Kefyras ar pasukas
    • Krapai, svogūnų laiškai
  • Gaminimas:
    • Į išvirtą burokėlių sriubos pagrindą įmaišyti kefyrą, tada pridėti smulkiai pjaustytą skrandį ir prieskonius.

3. Skrandžio salotos

  • Ingredientai:
    • Virti skrandžio gabaliukai
    • Marinuoti agurkai
    • Žirneliai arba kukurūzai
    • Majonezas arba jogurtas
  • Gaminimas:
    • Viską sumaišyti ir pagardinti pagal skonį.

Šiuose patiekaluose svarbiausia tinkamai paruošti skrandį – išvalyti ir tinkamai išvirti, kad būtų minkštas ir skanus.