Receptai su virtomis bulvėmis

Receptai su virtomis bulvėmis

Virtos bulvės – tai vienas iš populiariausių ir universalų ingredientų, kuris gali būti naudojamas plačiame patiekalų spektre. Jos yra ne tik skanios, bet ir maistingos, todėl gali tapti puikiu pagrindu tiek pagrindiniams patiekalams, tiek garnyrui. Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairius receptus su virtomis bulvėmis, kurie džiugins kiekvieną!

Kodėl pasirinkti virtas bulves?

Virtos bulvės yra lengvai virškinamos ir kupinos maistinių medžiagų. Jos yra puikus angliavandenių šaltinis, taip pat jose gausu vitaminų, tokių kaip C vitaminas ir B grupės vitaminai. Be to, virimo procesas išsaugo daugelį naudingų medžiagų, todėl virtos bulvės yra visada geras pasirinkimas sveikai mitybai.

Virtų bulvių patiekalai

Žemiau pateikta lentelė su įvairiais virtų bulvių patiekalais, kuriuos galite išbandyti:

Patiekalo pavadinimas Reikalingi ingredientai Gamybos laikas
Bulvių košė Virintos bulvės, pienas, sviestas, druska 20 min.
Bulvių salotos Virintos bulvės, sviestinis padažas, svogūnai, krapai 30 min.
Bulvių apkepas Virintos bulvės, kiaušiniai, sūris, prieskoniai 40 min.
Bulvių troškinys su daržovėmis Virintos bulvės, morkos, paprika, svogūnai, prieskoniai 50 min.
Bulvių kroketai Virintos bulvės, kiaušiniai, džiūvėsiai, prieskoniai 30 min.

Populiariausi receptai su virtomis bulvėmis

  • Bulvių košė

    Virtas bulves sutrinkite su pienu ir sviestu, įberkite druskos pagal skonį. Galite pridėti šiek tiek juodųjų pipirų arba česnako, kad suteiktumėte papildomo skonio.

  • Bulvių salotos

    Supjaustykite virtas bulves į kubelius ir sumaišykite su svogūnais bei sviestiniu padažu. Pridėkite šviežių krapų ir atsargiai išmaišykite, kad nesutrintumėte bulvių.

  • Bulvių apkepas

    Sutrynę virtas bulves, sumaišykite su kiaušiniais, tarkuotu sūriu ir prieskoniais. Išpiltą masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje, kol paviršius bus auksinės spalvos.

  • Bulvių troškinys su daržovėmis

    Supjaustykite šviežias daržoves ir kartu su virtomis bulvėmis troškinkite šiek tiek aliejaus užpiltame puode, kol daržovės suminkštės. Pridėkite pageidaujamų prieskonių.

  • Bulvių kroketai

    Sutrynę virtas bulves, formuokite mažus croketus, apdorotus per kiaušinį ir džiūvėsėlius. Kepkite aliejuje iki traškios rudos spalvos.

Išvados

Patiekalai su virtomis bulvėmis yra paprasti ir greiti gaminti. Be to, jie gali būti pritaikyti pagal skirtingus skonius ir pageidavimus. Išbandykite šiuos receptus ir suteikite naujų spalvų, skonių bei maistingumo savo kasdieniam maistui!