Pomidorų marinavimo receptai
Pomidorai yra vieni iš populiariausių daržovių, kurie gali būti puikiai konservuoti žiemai. Marinavimas leidžia išsaugoti jų skonį ir maistingumą, o be to, tai puikus būdas paruošti skanų užkandį ar priedą prie patiekalų. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą receptų, skirtų pomidorų marinavimui, ir pasidalinsime vienu iš populiariausių receptų – žalių pomidorų marinavimas su česnaku.
Marinuotų pomidorų nauda
Marinuoti pomidorai ne tik puošia stalą, bet ir yra naudingi sveikatai. Jie:
- Teikia organizmui reikalingų vitaminų, tokių kaip vitaminas C, vitaminas K, ir A.
- Suteikia organizmui antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais.
- Padeda virškinti, ypač jei naudojamos teisingos sudedamosios dalys, pavyzdžiui, česnakas ir prieskoniai.
Žali pomidorai žiemai su česnaku
Šis receptas yra paprastas, tačiau labai skanus būdas paruošti marinuotus žalius pomidorus. Reikalingi ingredientai ir proceso aprašymas pateikiami toliau.
Ingredientai
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Žali pomidorai | 2 kg |
Česnakas | 5-6 skiltelės |
Druska | 5 šaukštai |
Cukrus | 2 šaukštai |
Vanduo | 1 l |
Raudonieji pipirai | pagal skonį |
Krapai | pagal skonį |
Paruošimo būdas
- Pasiruošimas: Pirmiausia, gerai nuplauname žalius pomidorus ir supjaustome juos per pusę arba ketvirčiais, priklausomai nuo didumo.
- Česnako paruošimas: Nulupame česnako skilteles ir susmulkintame juos. Jei norite intensyvesnio skonio, galite česnaką sutrinti.
- Marinato paruošimas: Į didelį puodą supilame vandenį, suberiame druską, cukrų, ir užviriname. Kai mišinys užvirs, paliekame atvėsti.
- Pomidorų marinavimas: Į stiklainius dedame kelis pomidorus, pabarstome česnako, raudonųjų pipirų ir krapų. Toliau dėkite sluoksniais, kol užpildysite stiklainius.
- Supilame marinato: Kai marinatas visiškai atvės, supilkite jį į stiklainius su pomidorais ir uždarykite dangteliais.
- Statymas: Stiklainius laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje. Pomidorai turėtų marinuotis bent 2-3 savaites prieš naudojant.
Skanaus!
Pomidorų marinavimas yra puiki galimybė peržengti įprastų patiekalų ribas ir leisti sau mėgautis šviežiomis daržovėmis ir jų skoniais net ir žiemą. Šis marinavimo receptas su česnaku neabejotinai taps mėgstamiausiu žiemos delikatesu. Drąsiai eksperimentuokite su prieskoniais ir ingredientais, kad rastumėte savo asmeninį mėgstamiausią receptą!