Mišrainė su žaliais pomidorais žiemai

Mišrainė su žaliais pomidorais žiemai

Mišrainė su žaliais pomidorais yra puikus būdas pasinaudoti šiuo vasaros gėriu ir išsaugoti jo skonį žiemai. Žali pomidorai ne tik suteikia unikalų skonių derinį, bet ir turi daugybę naudingų savybių. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip pasigaminti šią gardžią mišrainę, kokie ingredientai bus reikalingi ir kaip ją tinkamai konservuoti.

Ingredientai

Norint pasigaminti žalių pomidorų mišrainę, jums reikės šių ingredientų:

  • 1 kg žalių pomidorų
  • 500 g svogūnų
  • 300 g morkų
  • 500 g salotinių paprikų
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 ml acto (9 %)
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • Prieskoniai pagal skonį (pipirai, lauro lapai, česnakai)

Gaminimo procesas

Pasigaminti mišrainę su žaliais pomidorais nėra sudėtinga, tačiau svarbu laikytis tam tikrų žingsnių, kad galutinis rezultatas būtų skanus ir saugus vartoti.

1. Paruošimas

Pirmiausia nuplaukite žalius pomidorus ir kitas daržoves. Pomidorus geriausia supjaustyti kubeliais, o svogūnus ir paprikas smulkiau pjaustyti.

2. Morkų paruošimas

Morkas nulupkite ir tarkuokite stambia tarka. Jos suteiks mišrainei saldumo ir spalvos.

3. Sudedamųjų dalių maišymas

Visas paruoštas daržoves sudėkite į didelį dubenį, pridėkite druską, cukrų, prieskonius ir aliejų. Gerai išmaišykite, kad visos daržovės tolygiai pasiskirstytų su prieskoniais.

4. Marinavimas

Leiskite mišrainės mišiniui marinuotis apie 2–3 valandas, kad daržovės gerai įgautų skonį.

Konsultacija dėl konservavimo

5. Stiklainiai

Pasiruoškite stiklainius — juos gerai išplaukite ir sterilizuokite, kad išvengtumėte bakterijų patekimo į mišrainę.

6. Mišrainės užpilstymas

Marinuotą mišrainę pilkite į stiklainius, palikdami maždaug 1 cm tarpą iki stiklainio krašto. Į stiklainius galite įdėti ir lauro lapų ar viso česnako berupažvejų, kad pagardintumėte skonį.

7. Uždarymas

Sandariai uždarykite stiklainius metaliniais dangteliais arba užsukite juos, priklausomai nuo pasirinktos konservavimo metodikos.

8. Terminė apdorojimas

Užpiltus stiklainius galima sterilizuoti: juos reikia šildyti vandens vonelėje apie 20–30 minučių, priklausomai nuo stiklainio dydžio.

Naudingos savybės

Žali pomidorai turi daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų, todėl ši mišrainė ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai.

Be to, ji gali būti puikus papildymas prie mėsos patiekalų arba tiesiog naudojama kaip užkandis.

Išvada

Mišrainė su žaliais pomidorais yra ne tik gardus, bet ir praktiškas sprendimas šaltajam metų laikui. Pasinaudoję šiuo paprastu receptu, galėsite džiaugtis skania ir sveika mišraine visą žiemą.

Palinkėkime skanių konservavimų!

Ingredientas Kiekis
Žali pomidorai 1 kg
Svogūnai 500 g
Morkos 300 g
Salotinės paprikos 500 g
Saulėgrąžų aliejus 200 ml
Actas 100 ml
Cukrus 100 g
Druska 2 šaukštai