Lęšių košė: greitas receptas
Lęšių košė yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas patiekalas, kuris gali būti serviruojamas kaip pagrindinis arba šalutinis patiekalas. Tai puikus pasirinkimas vegetarams ir veganiams, kadangi lęšiai yra turtingi baltymais, skaidulomis ir kitomis naudingomis medžiagomis. Šiame straipsnyje pasidalinsime greitu lęšių košės receptu, kuriuo galite mėgautis bet kuriuo metų laiku.
Ingredientai
Štai ingredientai, reikalingi lęšių košės paruošimui:
- 1 puodelis lęšių (geltoni arba rudieji)
- 4 puodeliai vandens arba daržovių sultinio
- 1 didelis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 morkos
- 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios žolelės (pavyzdžiui, petražolės arba kalendros) papuošimui
Paruošimo etapas
Štai kaip greitai ir lengvai galite paruošti lęšių košę:
- Ingredientų paruošimas: Gerai nuplaukite lęšius po šaltu vandeniu. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir morką.
- Daržovių kepimas: Į karštą keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir, kai jis įkais, pridėkite svogūną. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus (apie 5 minutes). Tada pridėkite česnaką ir morką, kepkite dar 3-4 minutes.
- Lęšių virimas: Į keptuvę sudėkite nuplautus lęšius ir supilkite vandenį arba daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol lęšiai suminkštės (apie 20-30 minučių).
- Patiekimo paruošimas: Kai lęšiai bus paruošti, juos galite sutrinti šakute, kad gautumėte košės tekstūrą, arba palikti visus. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiomis žolelėmis.
Maistinė vertė
Lęšių košė ne tik skani, bet ir labai maistinga. Žemiau pateikiame lentelę su maistine verte 100 g lęšių:
Maistinė medžiaga | Kiekis |
---|---|
Kalorijos | 116 kcal |
Baltymai | 9 g |
Angliavandeniai | 20 g |
Skaidulos | 8 g |
Riebalai | 0.4 g |
Geležis | 3.1 mg |
Patiekimo variantai
Lęšių košę galite patiekti įvairiai, priklausomai nuo jūsų skonio. Čia keletas idėjų:
- Kaip pagrindinį patiekalą: Patiekite lęšių košę su šviežiomis daržovėmis ir salotomis.
- Kaip garnyrą: Puikiai tinka su kepta žuvimi arba vištiena.
- Kaip sriubą: Pridėkite daugiau skysčio ir sutrinkite, kad gautumėte sriubos konsistenciją.
Apibendrinimas
Lęšių košė yra puikus pasirinkimas greitam ir maistingam patiekalui. Su šiuo paprastu receptu galėsite greitai virti lęšius ir mėgautis skaniu rezultatu. Nepriklausomai nuo to, ar juos patieksite kaip pagrindinį ar šalutinį patiekalą, lęšių košė tikrai nudžiugins jūsų šeimą ir draugus. Eksperimentuokite su priedais ir prieskoniais ir raskite savo mėgstamus variantus!