Raugintų kopūstų troškinio receptas

Raugintų kopūstų troškinio receptas

Rauginti kopūstai – tai tradicinis lietuvių patiekalas, kuris ne tik stebina savo skoniu, bet ir yra itin naudingas sveikatai. Šis straipsnis apžvelgs nuostabų raugintų kopūstų troškinio receptą, pateiks patarimų ir naudingų žinių apie ingredientus bei ruošimo procesą.

Ingredientai

Norint paruošti skanų raugintų kopūstų troškinį, jums reikės šių ingredientų:

  • 800 g raugintų kopūstų
  • 300 g mėsos (pvz., kiaulienos ar jautienos)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 morkų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 lauro lapas
  • 100 ml vandens

Paruošimo procesas

1. Paruošiamieji darbai

Prieš pradedant gaminti, svarbu pasiruošti ingredientus. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną – smulkiai, o morkas – tarkuokite.

2. Mėsos apkepimas

Ant didelės keptuvės ar puodo įkaitinkite aliejų. Įdėkite supjaustytą mėsą ir kepkite, kol ji bus auksinės spalvos.

3. Svogūno ir morkų pridėjimas

Į keptuvę įdėkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Kepkite viską kartu, kol svogūnas taps skaidrus.

4. Raugintų kopūstų pridėjimas

Kai daržovės bus paruoštos, įdėkite raugintus kopūstus. Gerai išmaišykite ir leiskite kepiniui kelias minutes pasitroškinti.

5. Prieskoniai ir troškinimas

Pridėkite pomidorų pastą, kmynus, lauro lapą, druską ir pipirus. Supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir leiskite troškintis ant mažos ugnies apie 30-40 minučių.

6. Patikrinkite ir patiekite

Po troškinimo laiko, patikrinkite, ar mėsa gerai išvirusi. Jei reikia, pasūdykite pagal skonį. Patiekite troškinį šiltą, su šviežia duona ar bulvėmis.

Maistingumo vertė

Raugintų kopūstų troškinys ne tik skanus, bet ir sveikas. Štai keletas naudingų maistingumo faktų:

Ingredientas Maistingumo vertė (1 porcija)
Rauginti kopūstai 13 kcal
Kiauliena 250 kcal
Svogūnai 40 kcal
Morkos 30 kcal

Apibendrinimas

Raugintų kopūstų troškinys yra puikus pasirinkimas, norint pagaminti skanų ir sotų patiekalą. Šis receptas idealiai tinka žiemos vakarams ir šeimos susibūrimams. Pasigaminkite šį patiekalą ir mėgaukitės tradiciniu lietuvių skoniu bei maistine verte!