Silkė su burokėliais: tradicinis receptas

Silkė su burokėliais: Tradicinis receptas

Silkė su burokėliais – tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai patiekiamas šventiniuose staluose Lietuvoje. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas, todėl jis tapo mėgstamu daugelio šeimų pasirinkimu. Žemiau pateiksime išsamų šio patiekalo receptą, jo sudedamąsias dalis ir paruošimo procesą.

Ingredientai

Norint pasigaminti silkę su burokėliais, jums reikės šių ingredientų:

  • 500 g sūdyto silkės filė
  • 3 dideli burokėliai
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas acto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių petražolių (papuošimui)

Paruošimas

Paruošimo procesas yra paprastas, ir jis susideda iš šių žingsnių:

  1. Burokėlių paruošimas: pirmiausia, burokėlius reikia nuplauti ir virti verdančiame vandenyje apie 40-50 minučių, kol jie suminkštės. Po to juos atvėsinkite ir nuskuskite.
  2. Silkės paruošimas: silkės file reikia supjaustyti nedideliais gabaliukais. Jei silkė labai sūri, ją galima pamirkyti vandenyje valandą, kad sumažėtų druskos kiekis.
  3. Svogūnų paruošimas: svogūną smulkiai supjaustykite ir, jei pageidaujate, galima jį paruošti su actu (pvz., pamirkyti acto ir vandens mišinyje, kad jis suminkštėtų ir prarastų intensyvų skonį).
  4. Visų ingredientų sumaišymas: dideliame dubenyje sumaišykite silkę, supjaustytus burokėlius ir svogūnus. Įpilkite majonezo ir acto, paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišykite.
  5. Patiekimo būdas: silkę su burokėliais galima patiekti tik kaip patiekalą arba kaip užkandį, išdėliojant jį ant plokščio padėklo, papuošiant šviežiomis petražolėmis.

Maistinė vertė

Silkė su burokėliais yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas. Žemiau pateikiame lentelę su maistine vertę:

Ingredientas Kalorijos (g) Baltymai (g) Riebalai (g) Angliavandeniai (g)
Silkė (100g) 158 20 8.95 0
Burokėliai (100g) 43 1.61 0.2 9.56
Majonezas (100g) 680 1 75 0.6
Svogūnas (100g) 40 0.7 0.1 9.34

Patiekimo rekomendacijos

Silkė su burokėliais gali būti puikus pasirinkimas vakarienei, taip pat, kaip užkandis prie švenčių stalo. Šį patiekalą geriausia patiekti šaltą, kartu su šviežiais rúgštynėmis ar duona.

Išvados

Silkė su burokėliais yra skoninga ir maistinga alternatyva daugeliui tradicinių šventinių patiekalų. Žinodami šį receptą, jūs galėsite lengvai nustebinti savo šeimą ir draugus. Tad nepraleiskite progos išbandyti šį nuostabų ir tradicinį patiekalą!